HISTORIE

“Ik wil de beste kok van de wereld worden”. Met deze ambitieuze woorden kondigde Tim van Heije thuis op jonge leeftijd al zijn toekomstplannen aan. Zijn vader reageerde mild, en probeerde zijn jeugdige enthousiasme te temperen. “Begin eerst maar met Nederland”,  luidde zijn advies.

Tim ging de uitdaging aan. Hij volgde een opleiding aan de hotelschool, sloeg direct een jaar over en slaagde – zoals hij zich had voorgenomen – als beste van Nederland. Gezien zijn voorgeschiedenis was dat niet zo verwonderlijk. Als kind kon Tim al koken en hielp zijn moeder – oprichtster van een succesvolle partyservice – en grootmoeder, die in Indonesië jarenlang voor voorname families uit de directe omgeving van de Sultan van Jogjakarta had gekookt, regelmatig in de keuken.

Het feit dat hij al jong is begonnen met het ontwikkelen en perfectioneren van zijn kookkunst, gecombineerd met zijn geërfde talent en harde werk, verklaart waarom hij al op zijn dertigste zijn eerste Michelin ster kreeg.

Na een paar jaar in restaurants te hebben gewerkt, verruilde Tim de sterrenzaak voor een baan in de hotelwereld. Dit gaf hem de kans om naast zijn culinaire werkzaamheden meer te leren over organisatie en management. Daarnaast was zijn nieuwe werk ook op internationaal gebied uitdagend. In deze periode is Tim de hele wereld overgegaan, van Amerika tot het Midden-Oosten en heeft veel gezien en geleerd. De ervaringen die hij tijdens deze – en ook latere (privé) reizen heeft opgedaan, zijn van grote invloed geweest op zijn persoonlijke kookstijl, en voorzien zijn gerechten van een zekere mate van authenticiteit.

Na succesvolle “ tropenjaren”  in de evenementen business en meer dan 20 jaar in de Internationale catering is hij verliefd geworden op de sfeer van foodtruck evenementen en na twee zeer succesvolle seizoenen met zijn Indische foodtruck

“Saté-bak-kar, wist hij het zeker, terug naar zijn Indische roots.

Inmiddels in bezit van 2 zeer fraaie Indische foodtrucks:

  1. Saté-bak-kar foodtruck catering
  2. Hét Indisch Gerecht

Inmiddels een vast gezicht op vele evenementen en festivals door het hele land (en soms zelfs daarbuiten).

Met deze “mobiele keukens” in onze authentieke foodtrucks  kunnen we bij u thuis, op de zaak of waar dan ook elke cerenomie verzorgen, groot of klein.